3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb gryczany bezglutenowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 bochenek /jak keksówka /

  • 600 g mąki gryczanej
  • 0,6 litry ciepłej przegotowanej wody
  • 1 łyżki soli
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • 40 g świeżych drożdży
  • 1 garść słonecznika
  • 1 łyżka miodu grycznego
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1/ Do TM włóż wszystkie składniki oprócz słonecznika. Miksuj 2 min/ obr.3

    2/Dołóż słonecznik i miksuj 7 min/Dough mode

    3/Do nagrznego do 180 st. piekarnika włóż ciasto w keksówce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 60min.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mi nie wyszedł kruszył się. Może dlatego, ze...

    Zgłoszony przez Kajda1975 na września 12, 2017 at 17:18.

    Mi nie wyszedł kruszył się. Może dlatego, ze mąkę gryczana zrobiłam sama mieląc kaszę w thermomixie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 0.6l wody ? To ile inaczej w TM na wadze?

    Zgłoszony przez paulusia na marca 15, 2017 at 12:03.

    0.6l wody ? To ile inaczej w TM na wadze?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek wyszedł smaczny. Nie

    Zgłoszony przez Ren1960 na marca 18, 2015 at 13:38.

    Chlebek wyszedł smaczny. Nie czekałam, aż wyrośnie. Wstawiłam zaraz po wyrobieniu do piekarnika. Przed chwilką zjadałam kromkę z masełkiem i konfiturą różaną tmrc_emoticons.)  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba jednak powinien trochę

    Zgłoszony przez punia na kwietnia 1, 2014 at 20:33.

    Chyba jednak powinien trochę wyrosnąć. Właśnie obserwuję w piecu, jak zapadł mu się cały środek, choć na początku pieczenia fajnie podrósł. Będzie wielki zakalec tmrc_emoticons.(

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • On rośnie już w czaie

    Zgłoszony przez beata.pekala na kwietnia 10, 2013 at 16:13.

    On rośnie już w czaie wyrabiania i jak tylko nagrzeje się piekarnik to jest wyrośnięte Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takiego chlebka jeszcze nie

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 10, 2013 at 11:39.

    Takiego chlebka jeszcze nie próbowałam... dodaję do przetestowania ;o) Mam tylko pytanie czy ten chlebek nie musi wyrastać przed upieczeniem? Pozdrawiam

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze