3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CEBULAKI Z PIECZARKAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ketchup do smaku

FARSZ

  • szczypta soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek
  • 4 średnie cebula
  • 1 łyżeczka majeranku

  • 300 g mąki, +łyżka do wyrobienia zaczynu
  • 2 łyżki oliwy
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych
  • 160 g wody
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. WYROBIENIE CIASTA I PRZYGOTOWANIE FARSZU
  3. 1. Do naczynia miksującego wlać 160g wody, 20g drożdży, łyżeczkę cukru, 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżkę mąki. Włączamy na 3min./37stopni/obroty 2. Dodajemy 300g mąki i ponownie wyrabiamy 3 min./Ciasto. Przekładamy do miski do wyrośnięcia na ok. 15 minut.

    2. Przygotowujemy farsz na patelni. Podsmażamy na patelni cebulę (pokrojona na ćwierćksiężyce), pieczarki i majeranek ze szczyptą soli.

    3. Przygotowujemy blaszkę na której kładziemy papier i utormowane placuszki z ciasta. Na ciasto nakładamy farsz i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.

    4. Pieczemy 15 minut i aby zarumienić po tym czasie na chwilę włączamy termoobieg.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto wychodzi wyśmienite. Super smakuje zarówno w wersji z ketchupem jak i bez tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka na samym końcu dodałam jeszcze ser

    Zgłoszony przez ankacierocka91 na kwietnia 10, 2020 at 23:01.

    Pychotka tmrc_emoticons.;-)na samym końcu dodałam jeszcze ser tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne, cała rodzina się zajadała.

    Zgłoszony przez Checka707 na lutego 20, 2017 at 23:33.

    bardzo smaczne, cała rodzina się zajadała.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • masakra ciasto paskudne wygladalo jakbybyło...

    Zgłoszony przez mala_mi na listopada 29, 2016 at 22:11.

    masakra ciasto paskudne wygladalo jakbybyło zrobione z masy solnej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne polecam....

    Zgłoszony przez Marzena2374 na listopada 28, 2016 at 20:41.

    Pyszne Smilepolecam....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 5 gwiazdek

    Zgłoszony przez Marzena2374 na listopada 28, 2016 at 20:40.

    5 gwiazdekSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne Polecam.....

    Zgłoszony przez Marzena2374 na listopada 28, 2016 at 20:37.

    Pyszne Smile Polecam.....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, moje dzieci choć nie przepadają za...

    Zgłoszony przez annazzajac na listopada 9, 2016 at 19:24.

    Pyszne, moje dzieci choć nie przepadają za cebulą zajadali się i narzekali dlaczego tak mało tmrc_emoticons.) Super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne Ja dodałam więcej przypraw do farszu

    Zgłoszony przez ewelao8721 na października 27, 2016 at 19:55.

    Świetne tmrc_emoticons.) Ja dodałam więcej przypraw do farszu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za ten przepis! Po

    Zgłoszony przez Joanka79 na czerwca 26, 2016 at 17:20.

    Dziękuję za ten przepis! Po prostu rewelacja! Miód w gębie  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W przepisie jest interwał i

    Zgłoszony przez olala86 na marca 30, 2016 at 14:40.

    W przepisie jest interwał i temperatura 37st, a to nie możliwe, trzeba zmienić na mieszanietmrc_emoticons.) poza tym pysznetmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze