3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki pszenno-żytnie ze słonecznikiem


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

na bułki

  • 250 g wody
  • 7 g suchych drożdży
  • 250 g mąki pszennej typ 650
  • 250 g mąki żytniej typ 720
  • 30 g oleju
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 1 - 1,5 łyżeczki soli
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułek
  • ziarna słonecznika do posypania bułek
5

Przygotowanie

    bułek pszenno-żytnich ze słonecznikiem
  1. Do naczynia wlać wodę, wsypać drożdze, podgrzać 3 min/37*C/obr.1.

  2. Wsypać pozostałe składniki, wyrobić Zablokowany/3 min/Interwał.

  3. Ciasto przełożyć do innego naczycia i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie uformować 8 jednakowych bułeczek, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawic ponownie do wyrosnięcia na 30 min.

  4. Przed wstawieniem do piekarnika bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami słonecznika.

  5. Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bułki można posypać innymi ulubionymi ziarenkami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz