 
                                            
                                     
                                    Składniki
na bułki
- 250 g wody
- 7 g suchych drożdży
- 250 g mąki pszennej typ 650
- 250 g mąki żytniej typ 720
- 30 g oleju
- 50 g ziaren słonecznika
- 1 - 1,5 łyżeczki soli
- 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułek
- ziarna słonecznika do posypania bułek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wlać wodę, wsypać drożdze, podgrzać 3 min/37*C/obr.1. 
- Wsypać pozostałe składniki, wyrobić  /3 min/ /3 min/ . .
- Ciasto przełożyć do innego naczycia i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie uformować 8 jednakowych bułeczek, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawic ponownie do wyrosnięcia na 30 min. 
- Przed wstawieniem do piekarnika bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami słonecznika. 
- Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. 
bułek pszenno-żytnich ze słonecznikiem
Porady
Bułki można posypać innymi ulubionymi ziarenkami.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         /3 min/
/3 min/ .
. 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Polecam bułeczki pyszne 
            
A ile by trzeba było dać drożdzy świeżych?
Pyszne zamiast mąki 650 dałam 450
 zamiast mąki 650 dałam 450
            
Rewelacja
Do wyprubowania