Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Bulki pełnoziarniste z ziarnami
- 10 gramów drożdży świeżych
- 250 g wody, Powinna być ciepła
- 1 łyżeczki soli, drobnej
- 125 g mąki orkiszowej, Pełnoziarnistej typ 2000
- 125 g mąki orkiszowej, Jasnej (można zastąpić maka pszenna )
- 20 g dyni
- 20 g słonecznika łuskanego
- 20 g siemienia lnianego
- 10 g ziarna sezamu
- 15 g oleju lnianego, lub oliwy
- 50 g płatków owsianych, Można od razu dać make owsiana lub zmielić płatki
- 8 łyżeczek słonecznika łuskanego
-
6
1h 45min
Czas całkowity 1h 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
"Podgrzewanie" Odważ do miseczki 50g mąki owsianej, lub wsyp 50g płatków owsianych i zmiel 15 s/obr. 10
- Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksujących, oprócz 50g mąki owsianej. Ustaw 3min"Ciasto" .Ciasto
"Ciasto" /3 min
- Pozostaw ciasto w naczyniu na około 1 godzine. Po tym czasie dodaj 50g mąki owsianej i ponownie wyrob Ciasto
"Ciasto" /1 min. Pozostaw w naczyniu na 10min.
- Rozgrzej piekarnik na 200 stopni, góra-dół. W tym czasie uformuj Ok.8 bułek, zwilż dłonie w wodzie, aby ciasto mniej się lepiło. Układaj na blaszce a na każdym miejscu gdzie będzie bułka wysyp 1 łyżeczkę słonecznika. Każdą bułkę za pomocą pędzelkiem, posmaruj mlekiem. Posyp ulubionymi ziarnami. Przed włożeniem do piekarnika popraw kształt najlepiej kopystką zamoczoną w wodzie, nie będzie sie lepić do ciasta.Piecz 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
SILPAT® - mata do pieczenia
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz