3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bulki pełnoziarniste z ziarnami


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Bulki pełnoziarniste z ziarnami

  • 10 gramów drożdży świeżych
  • 250 g wody, Powinna być ciepła
  • 1 łyżeczki soli, drobnej
  • 125 g mąki orkiszowej, Pełnoziarnistej typ 2000
  • 125 g mąki orkiszowej, Jasnej (można zastąpić maka pszenna )
  • 20 g dyni
  • 20 g słonecznika łuskanego
  • 20 g siemienia lnianego
  • 10 g ziarna sezamu
  • 15 g oleju lnianego, lub oliwy
  • 50 g płatków owsianych, Można od razu dać make owsiana lub zmielić płatki
  • 8 łyżeczek słonecznika łuskanego
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. PodgrzewanieOdważ do miseczki 50g mąki owsianej, lub wsyp 50g płatków owsianych i zmiel 15 s/obr. 10
  2. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksujących, oprócz 50g mąki owsianej. Ustaw 3min"Ciasto" .Ciasto Ciasto/3 min
  3. Pozostaw ciasto w naczyniu na około 1 godzine. Po tym czasie dodaj 50g mąki owsianej i ponownie wyrob Ciasto Ciasto/1 min. Pozostaw w naczyniu na 10min.
  4. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni, góra-dół. W tym czasie uformuj Ok.8 bułek, zwilż dłonie w wodzie, aby ciasto mniej się lepiło. Układaj na blaszce a na każdym miejscu gdzie będzie bułka wysyp 1 łyżeczkę słonecznika. Każdą bułkę za pomocą pędzelkiem, posmaruj mlekiem. Posyp ulubionymi ziarnami. Przed włożeniem do piekarnika popraw kształt najlepiej kopystką zamoczoną w wodzie, nie będzie sie lepić do ciasta.Piecz 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy