3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Bułki marchewkowe

  • 300 g wody
  • 15 g świeżych drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 450 g maki pszennej chlebowej
  • 50 g płatków owsianych
  • 1 łyżek oleju
  • 100 g marchewki
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    przygotowanie
  1. 1. Marchew w kawałkach 10-12 s obroty 7Mieszanie

  2. 2. Dodać wodę, drożdże, sól, mąkę, płatki, olej - wyrabiać 2 minuty Ciasto

  3. 3. Zostawić w termomixie i poczekać aż ciasto podwoi swoją objętośćBlokada naczynia miksującego

  4. 4. Ciasto podzielić na 12 części, uformować bułeczki - ciasto może się kleić, dlatego opruszyć mąką

  5. 5. Odstawić na 30 min, przykryte na blaszcze

  6. 6. Piec w 200 stopniach przez 30 minut lub do złotego koloru.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułeczki są bardzo dobre z wierzchu chrupiące...

    Zgłoszony przez ankacierocka91 na września 18, 2020 at 07:52.

    Bułeczki są bardzo dobre Wink z wierzchu chrupiące a w srodku mieciutkie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułki Zrobiłam

    Zgłoszony przez foretka na stycznia 15, 2016 at 20:45.

    Bardzo dobre bułki tmrc_emoticons.-)

    Zrobiłam z mąki żytniej 720 i pszennej 550. Wyszły chrupiące i pachnące. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłem juz wielkorotnie wg

    Zgłoszony przez AniaStasia na listopada 27, 2015 at 14:55.

    Robiłem juz wielkorotnie wg przepisu .Zawsze sie udaje i są super . Osobiście dodaje trochę więcej mąki - 500g - łatwiej formować bułeczki. Polecam ten przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pomieszalam make pszenna i

    Zgłoszony przez Annaczopek na września 29, 2015 at 22:13.

    pomieszalam make pszenna i zytnia, pycha ! idealne dla dziecka do szkoly  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze