 
                                            
                                    Składniki
Bułki marchewkowe
- 300 g wody
- 15 g świeżych drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 450 g maki pszennej chlebowej
- 50 g płatków owsianych
- 1 łyżek oleju
- 100 g marchewki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Marchew w kawałkach 10-12 s obroty 7  "Mieszanie" "Mieszanie"
- 2. Dodać wodę, drożdże, sól, mąkę, płatki, olej - wyrabiać 2 minuty  "Ciasto" "Ciasto"
- 3. Zostawić w termomixie i poczekać aż ciasto podwoi swoją objętość  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
- 4. Ciasto podzielić na 12 części, uformować bułeczki - ciasto może się kleić, dlatego opruszyć mąką 
- 5. Odstawić na 30 min, przykryte na blaszcze 
- 6. Piec w 200 stopniach przez 30 minut lub do złotego koloru. 
przygotowanie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bułeczki są bardzo dobre z wierzchu chrupiące a w srodku mieciutkie
 z wierzchu chrupiące a w srodku mieciutkie  
            
Bardzo dobre bułki
Zrobiłam z mąki żytniej 720 i pszennej 550. Wyszły chrupiące i pachnące. Polecam!
Robiłem juz wielkorotnie wg przepisu .Zawsze sie udaje i są super . Osobiście dodaje trochę więcej mąki - 500g - łatwiej formować bułeczki. Polecam ten przepis
pomieszalam make pszenna i zytnia, pycha ! idealne dla dziecka do szkoly