3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki Graham


Wydrukuj:
4

Składniki

9 porcja/porcje/porcji

Bułki Graham

  • 125 g mleko
  • 125 gramy woda
  • 1 łyżki melasy trzcinowej
  • 1,5 łyżki Miód
  • 14 gramy drożdży świeżych
  • 150 gramy mąka chlebowa
  • 375 gramy mąki graham, mąka Grahama to mąka typu 1850
  • 1 łyżeczki sól
  • 30 gramy oleju rzepakowego lub słonecznikowego
5

Przygotowanie

    BUŁKI GRAHAM
  1. Do Blokada naczynia miksującego wlewamy mleko, wodę, melasę, miód i drożdże. Mieszamy 3 min/37 st.C./obr 3. Dodajemy mąke i resztę skaładników. Wyrabiamy 3 min/Ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie jeszcze raz wyrabiamy 1 min/Ciasto. Formujemy bułki ok 9 sztuk. Ułożyć na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia ok. 30 minut. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka.

    Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 25 minut. Wyjąć i wystudzić na kratce.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz