3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułka pszenna łamana


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

  • 2 łyżeczki soli
  • 1 roztrzepane jajo do posmarowania
  • 500 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 10 g suchych dożdży
  • 750 g mąki
  • nasiona do posypania chleba
5

Przygotowanie

  1. * wszystkie składniki zgodnie z podaną kolejnością wkładamy do naczynia miksującego - czas 3 min/ Dough mode

    *pozostawiamy do wyrośnięcia - na ok 1h

    *wykładamy ciasto na stolnicę i delikatnie wyrabiamy

    *dzielimy na cztery równe części

    *każdą z części rozwałkowujemy na rulony i zwijamy jeden obok drugiego tak aby powstały dwie bułki

    *układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia ok 20-30 min

    *bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy nasionami

    *wstawiamy o piekarnika nagrzanego do 225 st na ok 10 - 15 min aż się przyrumienią

10
11

Porady

nasiona można również wsypać do ciasta na pierwszym etapie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry i w szczególności szybki przepis....

    Zgłoszony przez West101 na listopada 30, 2017 at 14:33.

    Bardzo dobry i w szczególności szybki przepis. Polecam wszystkim!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze