Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 100 g sera w kawałku
- 500 g mąki
- 40 g drożdży
- 1 czubate łyżeczki soli
- 150 g szynki pokrojonej w kosteczki
- 350 g wody
5
Przygotowanie
1. Rozrobnić ser 5 sek/obr. 10
2. Resztę składników dodać do naczynia, wyrobić 2 min/
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto"
3. Nagrzać piekarnik 200 stopni
4. Uformować 15 bułeczek pozostawić krótko do wyrośnięcia.
5. Piec 25-30minut 200 stopni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZ przepisu wyszło 9 małych bułeczek nie 15.. W...
Z przepisu wyszło 9 małych bułeczek nie 15.. W smaku dobre ale mało wyrosły. Coś bym w przepisie zmieniła i napewno skrucila czas pieczenia do 20 min.