3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułeczki z szynką i serem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 100 g sera w kawałku
  • 500 g mąki
  • 40 g drożdży
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 150 g szynki pokrojonej w kosteczki
  • 350 g wody
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozrobnić ser 5 sek/obr. 10

    2. Resztę składników dodać do naczynia,  wyrobić 2 min/ Blokada naczynia miksującegoCiasto

    3. Nagrzać piekarnik 200 stopni

    4. Uformować 15 bułeczek pozostawić krótko do wyrośnięcia.

    5. Piec 25-30minut 200 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Z przepisu wyszło 9 małych bułeczek nie 15.. W...

    Zgłoszony przez Dorota84g na kwietnia 23, 2021 at 19:36.

    Z przepisu wyszło 9 małych bułeczek nie 15.. W smaku dobre ale mało wyrosły. Coś bym w przepisie zmieniła i napewno skrucila czas pieczenia do 20 min.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze