Tu jesteś:
4
Składniki
składniki :)
- 12 g drożdży świeżych
- 40 g maku
- 4 łyżki miodu
- 275 g wody letniej
- 1 łyżeczki soli
- 2 łyżki masła
- 500 g mąki pszennej
-
6
2h 0min
Czas całkowity 1h 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego - wyrobić czas 2 min / obr. Interwał
następnie
- * ciasto umieścić we szklanym naczyniu wysmarowanym oliwą i odstawić do wyrośnięcia na ok 1 h
- * po tym czasie z ciasta formować kulki (ja zrobiłam duże bułki) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - pozostawić do ponownego wyrośnięcia na ok 30 minut
- * przed upieczeniem posmarować bułki roztrzepanym jajkiem wymieszanym z odrobiną jajka
- * piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 12 - 15 minut
Bajecznie proste
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpiekłam bułki lecz sie nie
piekłam bułki lecz sie nie dopiekły w środku niestety był zakalec
nie wiem jak poprawić ale
nie wiem jak poprawić
ale bułeczki polecam
Moniczko pewnie chodzi o
Moniczko pewnie chodzi o jajko wymieszane z odrobina mleka, autorka przepisu powinna go troszku poprawic
z makiem jeszcze bulek nie pieklam, wyprobuje
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo proszę o wyjaśnienie
* przed upieczeniem posmarować bułki roztrzepanym jajkiem wymieszanym z odrobiną jajka
Zresztą o jajkach nic w składnikach nie jest napisane
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="
" height="19" width="19">