3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowy chlebek bananowy (wegański)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 80 g oleju słonecznikowego
  • 40 g orzechów laskowych
  • 200 g mąki gryczanej
  • 1 szczypty soli
  • 1 garść rodzynek, lub żurawiny
  • 100 g garść orzechów włoskich
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mleka kokosowego, lub innego roślinnego
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 70 g brązowego cukru, lub xylitolu
  • 4 małe banany, 250g
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Chlebek bananowy bezglutenowy
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  2. Do naczynia miksującego wlłożyć orzechy laskowe i czekoladę.Zmielić 3 sek/obr 6.Przełożyć do innego naczynia.

  3. Do naczynia miksującego wsypać orzechy włoskie, zmielić 15 sek/obr 10.Przełożyć do innego naczynia.

  4. Do naczynia miksującego włożyć banany i kaszę jaglaną. Wymieszać 3 sek / obr 6

  5. Dodać olej, cukier, mleko roślinne, wymieszać 20 sek/obr 5

  6. Dodać mąkę, sòl, sodę i zmielone orzechy włoskie. Wymieszać 10 sek/obr 5

  7. Dodać rodzynki, zmieloną czekoladę i orzechy laskowe wymieszać 15 sekCounter-clockwise operation/obr 4. Piec w piekarniku na 180 stopni 55-60 min w keksowej formie.Sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz