 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
Zupa
- 100 gramów selera korzeniowego
- 300 gramów selera naciowego
- 50 gramów oliwy z oliwek
- 1 kostek kostki rosołowej z kury
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty przyprawy uniwersalnej, Polecam Czubrice zieloną
- 3/4 opakowania serka topionego
- 150 gramów kwaśnej śmietany
- 1500 gramów wody
- sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
- sok z 1 cytryny
- 100 gramów łososia wędzonego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- seler korzeń rozdrobnić - czas 10s, obr 5, przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny - seler naciowy rozdrobnić - czas 15s, obr 6 - dodać oliwę, odrobinę wody i dusić - czas 5 minut, temp. 100, obr 1 - dodać kostkę rosołową, przyprawę uniwersalną, serek topiony i śmietanę - czas 20s, obr 9 - dodać wodę i gotować - czas 15 minut, tem. 100, obr 1 - dodać seler korzeniowy, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku - dodać pokrojonego w kawałki łososia, wymieszać - czas 10s, obr 3 - można podawać z grzankami lub ptyśkami - smacznego !!! 
Zupa z selera naciowego z łososiem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Chciałabym zrobić zupę bo przepis wygląda ciekawie ale nie jestem pewna co z tym selerem korzeniowym? Czy on ma być surowy w zupie?? Bo wygląda na to że tak.