 
                                            
                                    Składniki
na zupę
- sos sojowy do smaku
- pieprz do smaku
- 40 g śmietany 18%
- 80 g jogurtu naturalnego
- 60-70 g makaronu gwiazdki
- 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej wykonanej wTM
- 1 łyżeczka koncentratu drobiowego wykonanego w TM
- 2 łyżeczki koncentratu warzywnego wykonanego w TM
- 200 g warzyw (marchew, pietruszka, seler)
- 200 g ziemniaków
- 25 g oliwy
- 1 mała cebula
- natka pietruszki świeża
- ok. 1100 g wody
- 300 g obranych, oczyszczonych, wypłukanych pieczarek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Cebulę z natką poszatkować 5s/obr.5, dodać oliwę i dusić 3 min/varoma/obr.1,5. 
- 2.Pieczarki przekrojone na połówki dołożyć do cebuli, poszatkować 10s/obr.5. Dodać łyżeczkę koncentratu warzywnego i pieprz. Dusić 10 min/  /varoma/obr.2. Przełożyć do innego naczynia. /varoma/obr.2. Przełożyć do innego naczynia.
- 3.Włożyć warzywa i ziemniaki, zmiksować 5s/obr.5. Dodać po łyżeczce koncentratu warzywnego i mięsnego, przyprawę uniwersalną, 750 g wody i gotować 15 min/  /100*C/ obr.1.5. /100*C/ obr.1.5.
- 4.Dodać pieczarki i makaron oraz około 350g wody (uważać by nie przekroczyć pojemności 2 litry, musi być jeszcze też miejsce na jogurt i śmietanę). Gotować 12 min/  /100*C/obr.2 /100*C/obr.2
- 5.Dodać śmietanę i jogurt, doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem, wymieszać 2 min  /100*C/obr.3. /100*C/obr.3.
zupy pieczarkowej
Porady
Zupa jest dosyć gęsta, więc nie będzie odpowiednia dla miłośników rzadkich zup.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         /varoma/obr.2. Przełożyć do innego naczynia.
/varoma/obr.2. Przełożyć do innego naczynia. 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Składniki do zupy smakują ze sobą dobrze, niestety konsystencja prawie kremowa i kolor brunatny po zmiksowanych pieczarkach nie zachęcały do zjedzenia zupy😒 Następnym razem pieczarki i warzywa pokroje osobno, również osobno ugotuję makaron.
Rewelacyjna!
Konsystencja nie jest kremem - dlatego ta zupa wygrała u córki . Przepyszne
. Przepyszne  
            
Bardzo dobra zupka 
            
Uwielbiam zupy w każdej postaci! Mój mąż który nigdy wcześniej nie zjadł tylu zup co podczas bycia ze mną, woła o tą zupę 3 raz z rzędu 
 
Przeps bardzo dobry -trochę go zmodyfikowałam ponieważ moja rodzina jest mięsożerna i na waromie ugotowałam pałki
bardzo dobra
Dzis zrobiłam ją po raz pierwszy, smak bardzo dobry - jednak jak dla mnie zbyt drobne warzywa
Bardzo dobra zupka. Zastanawiam się czy można punktu 2 i 3 połączyć. Najpierw punkt 3 gotować 5min-warzywa i ziemniaki, a potem już wszystko razem 10 min. Czy pieczarki muszą być robione na varomie?
zupka pyszna ,jednak ziemniaki ,marchewke i makaron dodalam po swojemu