 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 200 g cukinii, ;
- 1 kostka rosołowa;
- 2 łyżki mąki ryżowej, ;
- 30 g cebuli, ;
- 50 g serka topionego
- kilka plasterków oscypka (opcjonalnie);
- 700 g wody
- 2 łyżki śmietany
- grzanki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- wszystkie składniki poza śmietaną i wodą włożyć do naczynia i zmiksować czas 5s, obr poz. 5. - dodać wodę i gotować czas 9 min, temp 100 c, obr 4 - minutę przed zakończeniem dodać śmietanę - po podaniu posypać grzankami - smacznego  
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pyyycha, pyszna zupka, Uwielbiam cukinię.
Kika 11 ma rację, zupa zdecydowanie będzie zbyt wodnista jesli dodamy tyle wody, ile podane w przepisie. Na szczęście poszłuchałam rady, dałam ok. 520 g wody i było ok Zupa wyszła pyszna. Soli jest wystarczająco raczej dzięki serkowi topionemu. W misce ją lekko popieprzyłam i była ok. Zamiast oscypka dałam 2 plastry sera samlami z chilli i pieprzem
 Zupa wyszła pyszna. Soli jest wystarczająco raczej dzięki serkowi topionemu. W misce ją lekko popieprzyłam i była ok. Zamiast oscypka dałam 2 plastry sera samlami z chilli i pieprzem  . Jeśli chodzi o tę mąkę ryżową, to przed zrobieniem zupy zmieliłam 2łyżki ryżu długoziarnistego, 10 sek, obr. 10. Bardzo dobry przepis, przepisałam sobie. Cukinia jest pyyyszna!
. Jeśli chodzi o tę mąkę ryżową, to przed zrobieniem zupy zmieliłam 2łyżki ryżu długoziarnistego, 10 sek, obr. 10. Bardzo dobry przepis, przepisałam sobie. Cukinia jest pyyyszna!
Robilam dzis te zupe z oscypkiem i serkiem topionym o smaku smietankowym..w smaku wyszla bardzo dobra..Zupka wedruje do ulubionych i choc wszystkim bardzo smakowala to nastepnym razem rowniez sprobuje dodac mniej wody (robilam bez grzanek dlatego moze byla troszke za rzadka).
 i choc wszystkim bardzo smakowala to nastepnym razem rowniez sprobuje dodac mniej wody (robilam bez grzanek dlatego moze byla troszke za rzadka).
W smaku zupa OK. Ponieważ trochę brakowało mi wyrazistości dodałam nieco sera pleśniowego. Ale proporcje u mnie kompletnie się nie sprawdziły - za dużo wody. Spodziewałam się kremu, a wyszła niestety zbyt wodnista. Proponuję dać na początek 500 ml wody, jeśli będzie za mało zawsze można uzupełnić.
Robilam te zupe i...trzeba ja jeszcze przyprawic co najmniej sola i pieprzem, bo bez przypraw nie ma smaku. Ale potem jest pyszna