 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                45min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 29/11/20
                            
                zmieniono dnia: 29/11/20
                    Składniki
ZUPA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KIEŁBASĄ
SKŁADNIKI NA ZUPĘ
- 700 gramów białej kapusty, (ok. pół główki)
- 350 gramów ziemniaków
- 250 gramów kiełbasy
- 100 gramów cebuli
- 100 gramów marchwi
- 1200 gramów Bulionu warzywnego
- 20 gramów oliwy z oliwek
- 1/2 pęczka koperku, świeżego
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczki kminku, mielonego
- 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, (do smaku)
- 1 szczypty soli, (do smaku)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Kapustę umyć, pokroić z grubsza i rozdrobnić 5s/obr.5. W razie potrzeby czynność powtórzyć. Kapustę przełożyć do innego naczynia.
 2. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę ok. 1cm i odłożyć na bok.
 3. Marchew obrać, pokroić na ok. 2cm kawałki i rozdrobnić 7s/obr.6, przełożyć do naczynia z kapustą.
 4. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki i wrzucić do naczynia na kręcące się noże obr.7.
 5. Dodać 20g oliwy, poddusić Varoma/3min.
 6. Dodać 2 łyżki mąki i przypiekać Varoma/1,5min.
 7. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, przypiekać Varoma/3min.
 8. Dodać rozdrobnioną kapustę, marchew oraz ziemniaki, dolać 1200g bulionu i gotować 100st/ "Obroty wsteczne" /30min. Po zagotowaniu zagotowaniu zredukować temperaturę do 95st, żeby zapobiec kipieniu zupy. "Obroty wsteczne" /30min. Po zagotowaniu zagotowaniu zredukować temperaturę do 95st, żeby zapobiec kipieniu zupy.
 9. Dodać posiekany oddzielnie koperek, kminek oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać "Obroty wsteczne" /30s. "Obroty wsteczne" /30s.
 Smacznego! 
Porady
Zupa jest pyszna, lekko słodka w smaku, więc szczególnie polecam najmłodszym  
 
Przepis jest adaptacją przepisu z Kwestii Smaku.
                         
 Przepis jest adaptacją przepisu z Kwestii Smaku.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
arabelaad: Dziękuję, stworzyłam nowy przepis z poprawionymi proporcjami, tego już nie mogę edytować. A czy zupa smakowała? 
            
Te ilości są zbyt duże żeby zmieścić w TM5 . Musiałam przełożyć do garnka i na kuchence gotować.