 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
WOJSKOWA ZUPA CEBULOWA
- 500 g cebuli, pokrojona na ćwiartki
- 50 g smalcu
- 50 g mąki pszennej
- 200 g zimnego mleka
- 700 g wody ciepłej
- 1 żółtko
- 10 g soli
- 1 g pieprzu, mielonego
GRZANKI
- 200 g chleba, kromki cieńko pokrojone
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlać mleko i żółtko 3s./obr.10 
 Przelać do innego naczynia i odstawić do lodówki.
 2. Do czystego i suchego naczynia dajemy smalec 1min./VAROMA/obr.1
 3. Dodajemy cebulę 5-6s./obr.4 kopystką zgarnąć na dno naczynia.
 4. Dusimy 10min./VAROMA./obr. "Obroty wsteczne" 1 "Obroty wsteczne" 1
 5. Dodajemy mąkę 10s./obr. "Obroty wsteczne" 2 "Obroty wsteczne" 2
 6. Dodajemy wodę, sól i pieprz
 10min./100C/obr. "Obroty wsteczne" 1 "Obroty wsteczne" 1
 7. W czasie gotowania zupy zapiekamy w piekarniku grzanki 5-10min. 180C ( do zrumienienia)
 8.Do zupy dodajemy wcześniej przygotowane i odstawione mleko z żółtkiem
 3,5min./100C/obr "Obroty wsteczne" 1 "Obroty wsteczne" 1
 9. Zupę podajemy z grzankami na gorąco.
ZUPA
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze