 
    
            Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Twarożek z orzechów nerkowca z ziołami
Składniki
- 200 g orzechów nerkowca
- 400 g wody
- 15 g ziół mieszanych, szczypiorek, bazylia
- 110 g wody niegazowanej
- 15 g soku z cytryny
- 40 g oleju z pestek winogron
- 1/2-3/4 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego (do smaku)
- 1 ząbek czosnku
- 10 g płatków drożdżowych nieaktywnych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Orzechy nerkowca zalać wodą w misce i odstawić do namoczenia na około 8 godzin (najlepiej na noc)
- Do czystego suchego naczynia włożyć zioła i rozdrobnić 3sek/obr.8 przełożyć do osobnego naczynia
- Do naczynia miksującego włożyć odsączone z wody orzechy, dodać wodę niegazowaną, płatki drożdżowe, sok z cytryny, olej, czosnek, sól i pieprz. Rozdrobnić 1 min /obr. 7. Składniki zgarnąć na dno naczynia miksującego. Ponownie rozdrobnić 30sek/obr.7
- Dodać rozdrobnione zioła i wymieszać 8sek /obr.3. Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika, podawać z chlebem lub bagietką.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze