 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- 50 gramów brandy
- 1 szczypty gałki muszkatołowej
- 2 ząbka czosnku
- kilka listek szałwii
- 1 jabłko
- 2 szalotki
- 300 gramów masła
- 400 gramów watróbki drobiowej
- sól i pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wątróbkę na kilka godzin zalewam mlekiem, żeby pozbyć się charakterystycznej goryczki. Następnie trzeba dokładnie opłukać i oczyścić z włókien. - Na oliwie podsmażyć posiekaną szalotkę i czosnek, następnie dodać pokrojone w kostkę jabłuszko i poddusić, aż będzie miękkie. Przełożyć je do miski blendera. - Na patelnię rzucam wątróbkę z listkami szałwii. Trzeba podsmażyć z każdej strony tak, aby środek pozostał różowy. Smażymy około 3-4 minut. Na końcu dodajemy brandy i dusimy jeszcze jedną minutkę. Dodajemy połowę masła i miksujemy wszystko na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Przelać do słoiczka. Można ozdobić kładąc na wierzch listki szałwii. - Drugą połowę masła klarujemy – wrzucamy na patelnię i podgrzewamy, aż całe się rozpuści. Następnie trzeba przepuścić ze 2-3 razy przez gazę, tak aby zebrać cały biały tłuszcz, który wyrzucamy. Powinno pozostać nam żółciutkie masełko, którym polewamy parfait. Wkładamy do lodówki aby zastygło. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Przepyszny dla smakoszy najlepszy. Jest kilka wersji ale nie równają się do tego
 dla smakoszy najlepszy. Jest kilka wersji ale nie równają się do tego  
            
Dorisdoris:dokładnie. Też to zauważyłam. A szkoda
Pyszny pasztet , użyłam masła klarowanego , następnym razem zrbię na smalcu gęsim , pominęłam szałwie bo nie miałam
 pominęłam szałwie bo nie miałam 
Przepis bardzo ciekawy, ale nie widzę tu wykorzystania TM