 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                4h 15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                4h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
składniki
- gramy mąka żytnia, 670 gramy
- gramy cukru, 260 gramy
- gramy soli, 5 g soli
- gramy drożdży świeżych, 10 gramy
- gramy masła, 340 gramy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- kruszonka : 
 do naczynia miksującego dać mąke masło i cukier zmiksować 15 s obroty 6 kruszonkę przełożyć do miski i dać do zamrażarki na 30 min
 masa cynamonowa :
 do naczynia miksującego dać cukier cynamon i masło miksujemy 2 min obr 4 masę wyłożyć na miskę
 ciasto :
 do naczynia miksującego dać mleko i mąke i dajemy 3 min 85 c obr "Mieszanie"  i klejik przekładamy do miski potem do naczynia miksującego dać mąke sól drożdze i masło i klejik wyrabiamy 2 min "Mieszanie"  i klejik przekładamy do miski potem do naczynia miksującego dać mąke sól drożdze i masło i klejik wyrabiamy 2 min "Ciasto" "Ciasto"
 jak śię wyrobi ciasto to ciasto rozwałkujemy na blacie i smarujemy masą cynamonową potem ciasto składamy w kopertę i delikatnie wałkujemy i krojimy w paski o średnicy 2 cm i bierzemy paski i zaczaczamy o dwa palce następnie
 dwa ostatnie ruchy robimy ósemkę i do środka potem odkładamy do wyrośnięcia na 2 godziny jak wyrosną to dajemy kruszonkę i smarujemy mlekiem pieczemy 220 c 15 min smacznego .
Porady
przed rozwałkowaniem masy należy jeszcze zostawić ciasto na 30 min
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze