 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- biszkopt z ksiazki slodkie iinspiracje chyba strona 50. o ile dobrze pamietam :)
- 400 g śmietany 30%, lub 36%
- 100 g żelek
- 2 łyżeczki żelatyny
- 20 g wody, cieplej
- 2 galaretki, jasne
- 840 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- upieczony biszkopt przedzielic w poprzek na pol jedna polowe gorna zawinac w folie i mozna odlozyc i ponownie mozna uzyc ciagu 2 tygodni. - -do naczynia miksujacego wlewamy 8400g wody wlaczamy na 100 stopni 5min obr 3,po wlaczeniu dodac dwie galaretki - - po 5 minutach przelewamy galaretke do osobnego naczynia i czekamy az ostygnie i zacznie pomalutku tężec - -w tym czasie ubijamy śmietane na bita śmietane- 400g śmietany wlewamy zakladamy motylek i musimy podgladac az sie zrobi bita smietana mnie sie zrobila w 2 minuty a w przepisie pisze 40sek. wiec prosze obserwowac , - - po ubiciu smietany dodajemy do niej 30 g zelkow , i 2 tyzeczki rozpuszczamy w 20 gramach cieplej wody i wlewamy do naczynia wlaczamy 10 sek obr 3 - -na biszkopt wylewamy troszke galaretki ostudzonej zeby nasiąknął ale nie duzo - -na 10 minut do lodowki - -nastepnie na biszkopt dajemy ubita smietane z zelkami - na wierzch niej ukladamy reszte zelek - -gdy galaretka zaczyna stygnac wylewamy ja pomalutku na tort w biszkopt i bita smietane w tortownicy i wstawiamy do lodowki i tort gotowy - smacznego  barszo szybko sie to robi barszo szybko sie to robi 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
A ja nie mam książki Słodkie inspiracje . Poproszę o przepis na biszkopt