thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Pierniczki pyszne 2010

  • 500 g mąki pszennej
  • 150 g cukru pudru
  • 200 g miodu
  • 120 g masła, lub margaryny
  • 1 jajko
  • 10 g sody oczyszczonej
  • 2 łyżki korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczek kawy mielonej
  • 1 łyżki kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia dodać 200g miodu
  2. Dodaj 200g cukru pudru
  3. Dodaj 200g masła lub margaryny
  4. Dodaj 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
  5. Dodaj 1 łyżeczkę zmielonej kawy
  6. Dodaj 1 łyżkę kakao naturalnego niesłodzonego
  7. Roztapianie - 2 min / 70st / obroty 2
  8. Dodaj 500g mąki pszennej
  9. Dodaj 10g sody oczyszczonej
  10. Dodaj 1 jajko
  11. Mieszanie 3 minuty / obroty 4
  12. Pierniczki piec ok 8-10 minut w temperaturze 190st C.
    Przy wyjmowaniu pierniki powinny być średnio zarumienione i nieco miękkie (stwardnieją po ostygnięciu).

Porady

Surowe ciasto można przechowywać w lodówce (owinięte folią spożywczą).

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierniczki pyszne 2010

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy