 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     30 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 12/01/16
                            
                zmieniono dnia: 15/01/16
                    Składniki
Na ciastka
- 100 g wiórek kokosowych
- 160 g mąki orkiszowej
- 100 g platkòw owsianych
- 100 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 1 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
- 3 łyżki miodu
- 130 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Rozgrzać piekarnik do temperatury 160 st. C - 2.Masło i miód roztopić 3-4min /temp.50/obr.2 - 3.Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko i ucierać 1min /4 obr. - 4.Dodać pozostałe składniki i mieszać 1,5 min /  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" "Ciasto"- 5.Na blaszce położyć papier do pieczenia i nakładać łyżką małe ciasteczka. - 6. Piec około 15-20 min. 
Ciastka
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Puszne ale cukru 50% mniej dałem a i tak były słodkie. Mamy spory problem z cukrem. Każde ciasto co robie, z automatu cukier o 50% mniej.
Bardzo smaczne ciasteczka. Polecam
Dzięki za przepis
Pyszne.
smaczne, ale jak dla mnie sa za slodkie i czuc sode.
pyszniutkie.....wyszly mi plaskie ale i tak pyszne***
Smak rewelacyjny. Tak bardzo urosły, że musiałam je kroić nożem na kwadraty. Super karmelowe w smaku. Na drugi raz zrobię malutkie, i w dużych odstępach od siebie. POLECAM
Bardzo smaczne i delikatne ciasteczka. Troche zmodyfikowalam przepis, zamiast 100g wiorek kokosowych dalam 50 g i do tego 50g mąki kokosowej ktora mi zostala jako produkt uboczny z przygotowywania mleka kokosowego. Zmniejszylam ilosc cukru do 80 g.
A one wychodzą takie miękkie czy twardawe?