 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciasto na gofry
- 100 g masła
- 300 gramów mąki pszennej
- 7 g proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 40 gramów cukru
- 2 jajka
- 500 gramów mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wrzucić 100 g masła. Rozpuścić maslo 3 min/60°C/obr. 1
 Następnie przelać masło do innego naczynia
- Do naczynia miksującego wsypać 300 g mąki, 7 g proszku do pieczenia, szczyptę soli, 40 g cukru pudru oraz rozpuszczone Masło, 2 jajka. 2 min/obr. 5. Między czasie wlewać wąski strumieniem 500 ml mleka.
- Gotowe ciasto odstawić na 15 min
- Piec ok 5 min w gofrownicy "Sous-vide" "Sous-vide"
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
@contexto unlimited :This recipe looks delicious and straightforward! Melting the butter first really helps to create a smooth batter.
What a fantastic waffle recipe! Step-by-step instructions make it easy to complete the task. The combination of ingredients, especially melting the butter separately, adds a nice touch. A great tip is to let the dough rest for 15 minutes to get a better consistency. I can't wait to try this in the sous vide waffle maker, tunnel rush. Thank you for sharing!