 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     15 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 04/03/24
                            
                zmieniono dnia: 14/10/24
                    Składniki
Babeczki czekoladowe
- 320 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 porcje jajka
- 125 gramów oleju
- 250 gramy mleka, Ciepłe 35°C
- 135 gramy cukru pudru
- 50 gramy czekolady
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ustaw piekarnik na 170-175°C . Grzanie góra - dół
- Na naczyniu postaw miskę. Wsyp 320 g mąki pszennej, 2 łyżki kako, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, posiekana Pół tabliczki czekolady. Odstaw miskę na bok i wymieszaj produkty łyżką
- Do suchego naczynia wsyp 5 s/obr. 10 135 g cukru drobnego
- Do naczynia dodaj 2 jajka. Ustaw obroty 4 min/obr. 4
- Do naczynia dodaj 125 g oleju, 250 g mleka ( temp. 35°C). Wymieszaj produkty 10 s/obr. 2.5
- Do naczynia wsyp suche produkty z miski. Ustaw obroty 20 s/obr. 2.5
- Rozlej ciasto do foremek. Włóż blaszkę do piekarnika na 20-25 min. Po 20 min uchyl delikatnie piekarnik i wbijając wykałaczkę w babeczke spr czy się upiekły. Zostaw delikatnie uchylone drzwiczki od piekarnika na 10 min. Po tym czasie możesz wyciągnąć babeczki. SMACZNEGO !
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Krok 5
Krok 6
Krok 7
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze