 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
Ciasto
- 200 g cukru, na wierzch ciasta
- 200 g wiórki kokosowe, 1 szklanka na wierzch ciacta
- 480 g maślanki, 0,5 litra
- 45 g proszku do pieczenia, 1,5 paczki
- 1 jajko
- 400-500 g śmietany 30%, dwa opakowania słdkiej śmietany
- 800 g mąki, 4 szklanki
- 400 g cukru, 2 szklanki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier ,jajko .Utrzeć 2min/obr.5 - Dodac mąke z proszkiem do pieczenia i maślanką.Wymieszać 3min/obr 5 w miedzyczasie przemieszać kopystką. 2min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" / "Ciasto" / "Brak obrotów wstecznych" "Brak obrotów wstecznych"- Ciasto z naczynia przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tarta formy. Na wierzch ciasta wysypać wymieszny cukier z wiórkami kokosowymi. Piec około 45 min.na złoty kolor. - Zaraz po wyjęciu z piekarnika na gorace ciasto wylać słodką śmietanę . Ciasto jest najlepsze do spozycia nastepnego dnia . - SMACZNEGO. 
ciasto
Porady
Czym dłuzej stoi tym lepsze.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wlasnie upiekłam ciacho lecz niestety cos nie wyszlo. Opadło w środku, ponadto podczas przygotowywania go w Thermomixie składników było tak dużo, że sprzet nie byl w stanie go wyrobić. Czy tej mąki to nie jest za dużo?
w jakiej temperaturze piec i ile stopni ?
hmmm ciekawy przepis ,dodaję do wypróbowania