 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                21h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     32 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Ciasteczka na zakwasie
- 200 g masła, w temperaturze pokojowej
- 150-200 g Zakwasu, żytniego
- 100-200 g cukru
- 100-200 g czekolady, gorzkiej
- 450 g mąki
- 0,1 litra mleka
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Czekoladę rozdrobnić.  "Miksowanie" "Miksowanie"
- Rozdrobnioną czekoladę przełożyć do miseczki.
- Masło, cukier, jajko, sól i sodę włożyć do naczynia.
- Wszystko utrzeć na gładką mase.  "Miksowanie" "Miksowanie"
- Do naczynia dodać mąkę, mleko, czkoladę i zakwas.
- Zagniatać do uzyskania jednolitej konsystecji.  "Ciasto" "Ciasto"
- Gotowe ciasto przełożyć od innej miski i odstawić na noc
- Na dwóch blaszkach uformować 32 szt. ciastek.
- Blaszkę ciastek piec przez 20 min w temp. 180 stopni.
Mixowanie czkolady
Początkowe mieszanie
Końcowe mieszanie
Odstawienie ciasta
Pieczenie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze