504 Gateway Time-out


nginx
thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

CIASTO

  • 2 żółtka
  • 120 g cukru trzcinowego, lub 90g xsylitolu
  • 50 g ziaren dyni
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 15 g ziaren czarnego sezamu
  • 100 g oleju rzepakowego, (lub 100g rozpuszczonego bezwonnego oleju kokosowego)
  • 150 g wody
  • 100 g płatków błyskawicznych gryczanych, np.polskiej firmy MELVIT
  • 400 g mąki gryczanej, np.polskiej firmy MELVIT

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego zaczynając od składników płynnych.

    Wyrabiać przy pomocy kopystki czas 15-20 s , obroty 5

Porady

CIASTECZKA są idealne dla alergików, a dodatkowo cukier brzozowy obniża ich kaloryczność. Dodatek cukru brzozowego sprawia również, że ciasteczka są wsam raz dla diabetyków.

Ciasto jest dość ciężkie i trudne do rozwałkowania. Jeżeli ciasto jest za mało zwarte można dodać trochę wody ( ok. 25-50 g)

Ciasto rozwałkowywac partiami na ok. 0,5 cm grubości i wykrawać okrągłe ciasteczka. Piec w rozgrzanym piekarniku 25 - 30 min, w temp. 180 stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CIASTKA GRYCZANE BEZGLUTENOWE

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: