Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
- 150 g kaszy bulgur
 - 500 g wody
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 cytryna
 - 1 bardzo mala cebula
 - 1 łyżeczki kminu mielonego
 - 100 g jarmużu
 - 230 g pomidorów
 - 1/2 ogorka zielonego
 - 100 g rodzynek
 - 225 g halloumi
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wlej 500g wody do 
"Blokada naczynia miksującego"  wkladamy koszyczek i wsypujemy kasze bulgur
ustawiamy 15min/Varoma/obr. 1
Wyciagnac koszyczek i przelac kasze zimna woda.
Oproznic naczynie miksujace.
2. W malej miseczce/kubku wlewamy 3 lyzki oliwe z oliwek i mieszamy z 1 lyzeczka kminu mielonego. Przekrajamy cytryne na pol i wciskamy sok do miseczki/kubka. Dodajemy posiekana bardzo mala cebulke (mozna ja posiekac w termomixie 10 sek/obr 7)
3. Kroimy pomidory i 1/2 ogorka w kostke. Przekladamy do osobnego naczynia.
4. wkladamy do
"Blokada naczynia miksującego"  jarmuz i ustawiamy 15sek/obr. 7. Przekladamy do naczynia z pomidorami i ogorkiem.
5. Dodajemy 100g rodzynek
6. Mieszamy wszystkie skladniki razem i odstawiamy.
7. Na rozgrzana patelnie kladziemy pokrojony w plastry (okolo 12) ser haloumi i pieczemy go z obu stron na zloty kolor.
Doprawic pieprzem czarnym mielonym.
Podawac odrazu po przygotowaniu. 
Kasza Bulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze