thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 29/05/15
zmieniono dnia: 27/07/17

Składniki

Pasta

  • 75 g oleju
  • 50 g Natki pietruszki
  • 150 g soli
  • 300 g obranego czosnku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 40s./obr.10

    Przełożyć do zakręcanego słoiczka.

    Pastę można w lodówce przechowywać 1 rok.

Porady

1 łyżeczka pasty zastępuje 1 ząbek czosnku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Przyprawa - Pasta z czosnku

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 14, 2016 at 22:55

    oooooo na pewno spóbuję !!!!

  • września 9, 2015 at 15:37

    Jak dla mnie świetny sposób, ale przyprawa jest zbyt pietruszkowa, zbyt mało czosnkowa... chyba, że zrobiłam coś źle. Będę jeszcze próbować tmrc_emoticons.)

  • września 9, 2015 at 14:34

    Witam, na obieranie czosnku też są sposoby - ząbki czosnku wkładamy do plastikowego pojemnika z pokrywką, zamykamy i mocno potrząsamy pojemnikiem      https://www.youtube.com/watch?v=2Q1Vo55PYBs

    Przetestowane, czosnek obiera się w ten sposób znacznie szybciej.

    tmrc_emoticons.)

  • września 8, 2015 at 20:27

    Pasta pięknie pachnie, apetycznie wygląda i, poza żmudnym obieraniem czosnku, jest ekspresowa w przygotowaniu. Póki co nie wystawiam oceny - jeszcze jej nie wypróbowałam.

  • sierpnia 13, 2015 at 06:24

    Tak, soli ma być 150g, spełnia ona rolę konserwanta. Pasta przechowywana w lodówce może stać bardzo długo i nie zmienia swoich walorów smakowych.

  • sierpnia 12, 2015 at 17:58

    Pasta wyszła, ale czy napewno ma być 150 gram soli? Wyszła niesamowicie słona.

  • lipca 30, 2015 at 10:53

    Pasta zrobiona, uwielbiam ją, pomocna w przygotowaniurożnyh potraw a zwłaszcza teraz w sezonie używam do zupy z cukinii oraz placuszków z cukiniii. Pycha...polecam niezastąpiona

  • czerwca 24, 2015 at 22:30
    5.0

    uwielbiam czosnek i dodaję do wszystkiego oprócz deserów tmrc_emoticons.;) przepis przetestuję na pewno, bo zdecydowanie skróci to potem czas przygotowywania potraw tmrc_emoticons.;)

  • maja 31, 2015 at 11:09

    Pasta zrobiona, pachnie świetnie  tmrc_emoticons.)

  • maja 30, 2015 at 16:21

    Pastę dodaję wszędzie tam, gdzie można dodać czosnek-  do sosów, sałatek, marynat do mięs, past do pieczywa. Łyżeczka pasty czosnkowej zastępuje jeden ząbek czosnku, pasta jest bardzo słona dlatego przy  jej dodaniu do potraw prosze uważać z dodatkowym soleniem potraw. Pozdrawiam.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: