- TM 31
 
Składniki
- 250 g makaronu, (muszelki, świderki)
 - 1000 g wody
 - sól
 - jedna cebula
 - ząbek czosnku
 - 15 goliwy lub oleju
 - puszka tuńczyka w sosie własnym
 - koncentrat pomidorowy
 - 1 łyżeczka soli
 - pół łyżeczki pieprzu
 - łyżeczka oregano
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Ugotować makaron. Wlać wodę. 5 min/Varoma. Po zagotowaniu wrzucić makaron. Ustawić czas wg wskazówki na opakowaniu ok. 5 min/100 C/ obroty wsteczne/ poz. 1. Przecedzić przez koszyczek, przepłukać pod bieżącą wodą. Przesypać makaron do miski.
2. Do naczynia włożyć cebulę i czosnek. 6 s/poz. 5
3. Dodać oliwę i dusić 3 min/poz. 2
4. Odlać sos własny z tuńczyka. Dodać tuńczyka, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i oregano do naczynia. Dusić 3 min/ poz. 1.
5. Dodać sos do miski z makaronem przy pomocy kopystki, wymieszać.
Smacznego!
Opcje: można dodać suszone pomidory, kapary lub kilka wymoczonych suszonych grzybów. Sosem można nadziewać makaron conchiglie (duże muszle) i podawać jako przekąskę. Można też zapiekać ze startym serem żółtym (100 g sera, 10 s poz.
.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Bardzo smaczny makaron 🤤
Może ktoś wie ile należy dodać koncentratu pomidorowego?? 🤔 🤔 🤔
"Zagęszczanie" 
            
Bardzo smaczne,tylko ja robilam z 2 puszek, z 1 wyszłoby za mało,dodaję do kolekcji,polecam
            
bardzo dobry przepis danie wychodzi wyśmienite polecam odmiana do spagetti
            
Właśnie zjadłam szybko zrobiony obiad z przepisu. Bardzo dobre, trochę urozmaiciłam i dodałam pare pieczarek i podgrzałam do 70 stopni. Na talerz dodałam ketchup i wyszło pyszne.
super
Ja zamiast cebuli dodaję białą część por
,pyszne polecam  
bardzo dobre, polecam, ja robiłam z makaronem gwiazdki
Faktycznie smaczne- dobre i na zimno, i po odsmażeniu