 
    
            - TM 31
Składniki
- 200 g sera białego
- pół łyżeczki soli
- 150 g mąki przennej
- 110 g mąki ziemniaczanej
- 300 g kaszy jaglanej ugotowanej, ok 2/3 szklanki suchej kaszy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Kaszę jaglaną oraz ser biały umieszczamy w naczyniu  "Blokada naczynia miksującego"  i mieszamy 30s/obr.6 "Blokada naczynia miksującego"  i mieszamy 30s/obr.6
- Następnie dodajemy sól, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i ponownie mieszamy czas 30s/ obr. 5 
- Zagotowujemy wodę. Ciasto wykładamy na stolnicę , podsypujemy mąką i formujemy wałki z których wycinamy kluski. 
- Kluski wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch. - Podajemy polane masłem z bułką tartą. 
Porady
Czas mieszania wszystkich składników zwiększyłam o 20s/obr.8.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Suuuuuper! Kluseczki udały się wysmienicie! Musiałam jednak kilka minut od wypłynięcia je pogotować, bo były lekko twardawe. Taki sam przepis znalazłam na thermoprzepisy.pl
Polecam!