



- TM 5
Składniki
p u d d i n g
- 150 g kaszy jaglanej
- 600 g wody
- szczypta soli
- 2 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki oleju kokosowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. kaszę jaglaną przepłukać kilka razy ciepłą wodą, zalać na 4 min wrzątkiem i ponownie kilka razy przepłukać pod bieżącą, ciepłą wodą. ugotować wg automatycznego przepisu na gotowanie ryżu
2. dodać syrop z agawy, zmiksować 1min/obr10
Porady
puddng natychmiast przelać do szklanek. szklanki szczelnie owinąć folią spożywczą
starać się zachować jednakową ilość w każdej ze szklanek
po ostudzeniu okolić lekko brzegi nożem bez ząbków i wyłożyć na talerze
podawać z musem z malin, z jeżyn, z truskawek, z konfiturami lub ze świeżymi owocami
przechowywać w lodówce
wartość energetyczna na porcję : około 170 kcal
koszt całego dania : około 8 zł
smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Kiedy dać te 2 łyżki oleju kokosowego? Podejrzewam, że przed miksowaniem?
witaj,
miksować należy wszystko co jest w naczyniu po ugotowaniu. jeśli jednak wychodzi za gęsty, to można dodać więcej wody, lub mleko roślinne. gęstość zależy tylko od ilości wody. proszę spróbować zwiększyć wodę o połowę, ale pudding nie stężeje wtedy do takiej konsytencji, jak na zdjęciu szybciej niż następnego dnia ...
czekam na wieści jak poszło
Witam,robiłam już drugi raz,ale ponownie wyszedl mi strasznie gęsty czy tak ma być?Czy miksować trzeba razem z wodą?
cieszę się bardzo
Pycha
witam,
proszę o wybaczenie
niedopatrzenie / zapomnienie ...
najlepiej gotować na wodzie. proszę wypróbować i ocenić.
smacznego
a z czym to ugotować ? jakieś mleko ,woda ?
witam, syrop z agawy można zastąpić syropem klonowym, miodem, bądż zwykłym cukrem. każdorazowo taka sama ilość.
smacznego
pozdrawiam
czy syrop z agawy mozna czymś zastąpić?