Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- Kapusta
 - 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
 - 150 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
 - 600 g kapusty, kiszonej
 - 1 liść laurowy
 - 5 owoców jałowca
 - 100 g wody
 - Placki
 - 600 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
 - 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
 - 1 jajko
 - 40 g płatków owsianych
 - 1 łyżeczka soli
 - 3 łyżki oleju
 - 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Kapusta:
Do naczynia miksującego włożyć marchew i jabłka, rozdrobnić 3 s/obr. 5. - Kapustę kiszoną dodać do naczynia miksującego wraz z przyprawami i wodą, gotować 20 min/100°C/ 
"Obroty wsteczne"  /obr. 1. - Całość przełożyć do innego naczynia i odstawić w ciepłe miejsce. 
Placki: - Wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i pietruszki umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 10-15 s/ 
"Brak obrotów wstecznych"  /obr. 5.  - Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, usmażyć małe placki na złotobrązowy kolor. 
 - Kapustę kiszoną ułożyć na plackach. Podawać posypane pietruszką. 
 
- Kapusta:
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Tonight's dinner will be it, and after dinner there will be a romantic date with sexdolls usa
The food is very unique. If eating it and playing with badland, nothing could be better.