 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
SKRZYDEŁKA BUFFALO
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g whisky
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżki SOSU WORCESTERSHIRE
- 150 g Ketchupu
- 700 g wody
- 2000 g skrzydełek kurczaka, pokrojonych na kawałki (tylko grubsze i środkowe części)
- 6 ząbków czosnku
- 1-2 czerwone papryczki chilli, suszone
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cilli, rozdrobnić 2s/obr.7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. 
- Dodać masło, dusić 7min/120C/obr.  "Mieszanie" "Mieszanie"
- Dodać whisky, sól, pieprz, cukier, sos Worcesteshire, ketchup i 100g wody, gotować 5min/100C/obr.1 
- W dużej misce umieścić skrzydełka i polać przygotowaną marynatą. Wymieszać za pomocą kopystki tak, aby wszystkie kawałki mięsa równomiernie pokryły się marynatą. Zawartość miski przełożyć do rękawa do pieczenia i spiąć oba końce, następnie ułożyć w dolnej części przystawki Varoma, przykryć pokrywą, odstawić. 
- Do naczynia miksującego wlać 600g wody. Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć przystawkę Varoma, gotować 40min/Varoma/obr.  "Mieszanie" . Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Umyć naczynie miksujące. "Mieszanie" . Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Umyć naczynie miksujące.
- Rozgrzać piekarnik do 250'C. 
- SKrzydełka przełożyć z rękawa do naczynia żaroodpornego, powstały w rękawie sos zachować. Piec 15-20 min. 
- Do naczynia miksującego wlać sos z rękawa  , gotować 7min/Varoma/obr.1 , gotować 7min/Varoma/obr.1
- Upieczone skrzydełka przełożyć do dużego naczynia, zalać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać kopystką. 
Porady
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wyśmienite.....a sos poprostu palce lizac😋
Pychota!