Składniki
- 520 gramów maki "twardej", na chleb
 - 120 gramów mleka
 - 120 gramów wody
 - 20 gramów drożdży świeżych
 - 150 gramów cukinii
 - 2 płaskich łyżeczek curry
 - 40 gramów miekkiego masla lub margaryny
 - 1 łyżeczki miodu
 - 1 łyżeczki soli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc cukinie w kawalkach: 10sek / obr 3-4. Odlozyc na bok. Bez mycia 
"Blokada naczynia miksującego" , wlac mleko, wode, miòd, maslo i drozdze: 2min / 37° / obr 2. Dodac make, curry i sòl: 40-50sek / obr 7. Nastepnie: 3min / 
"Blokada naczynia miksującego"  / 
"Ciasto" . W czasie tych 3min., dodawac przez otwòr, stopniowo, cukinie.  Wyjac ciasto ( bedzie dosc miekkie), przelozyc do miski, przykryc sciereczka, zostawic do wyrosniecia.  Gdy podwoi objetosc, podzielic na 18 czesci, uformowac  buleczki, ukladac na blaszce wylozonej papierem. Przykryc sciereczka, zostawic na ok. 1 godz. do wyrosniecia. "Ponacinac" buleczki, piec w nagrzanym piekarniku: 190° / 30-40min.
Porady
Jesli ktos nie lubi curry, mozna zrobic bez. Sa dosc aromatyczne. Najlepsze z twarozkiem lub inna "wkladka".
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        


                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
pycha
Rewelacja dla wszystkich lubiących orientalne smaki
Przypadkiem trafiłam na ten przepis i żałuję........... że tak późno !!!
szczególnie, że cukinii mam pod dostatkiem
[[wysiwyg_imageupload:1788:]]Przepyszne!!!!!!! u nas w wersji bez curry bo akurat jej nie mielismy Dziekujemy za wspanialy przepis U nas wyszly takie
Kolejne bułeczki do testowania ;o)
Haniu, juz tlumaczylismy maki, popatrz tutaj:
http://przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci
W tych wszystkich ziolach i dodatkach, sa i maki kochanie
 
 
 
 
 
 
Ciesze sie, ze smakowaly
 
 
 
 
Pycha!!! Właśnie stestowałam. Najlepsze bez niczego bo wyraźnie czuć smak
 Mąż powiedział, że to najlepsze bułki jakie w życiu jadł.