Składniki
- 500 G MĄKI
 - 20 G MASŁA
 - 12 g soli
 - 10 GCUKRU
 - 24 G DROŻDZY
 - 280 ML WODY
 - 1 PACZKA PIETRUSZKI
 - 4 ZĄBKI CZOSNKU
 - TROCHĘ WODY
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
DO NACZYNIA WŁOŻYĆ DROŻDZE,WLAĆ WODĘ I WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ CZAS 15 S OBR.POZ 4-5,NASTĘPNIE DODAĆ MĄKĘ ,CUKIER, SÓL MASŁO, I WYRABIAĆ CIASTO CZAS 5 MIN OBR. POZ. INTERWAŁ. POZOSTAWIĆ W NACZYNIU NA 15 MIN. DO WYROŚNIĘCIA.NASTĘPNIE WYCIĄGNĄĆ I UTWORZYĆ PLACEK. DO NACZYNIA WŁOŻYĆ PIETRUSZKĘ, CZOSNEK, WODĘ I WSZYSTKO RAZEM ZMIKSOWAĆ CZAS 10S OBR. POZ. 5-6. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI POWYGNIATAĆ I ROZWAŁKOWAĆ NA PLACEK. ROZSMARWAĆ MASĘ NA CIASTO, ZWINĄĆ W RULONIK ŚCISNĄĆ KOŃCE CIASTA, UŁOŻYĆ W FORMY I PIEC W PIEKARNIKU. CZAS 40-50 MIN .TEMP. 210 *C
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Zrobiłam bo w domu lubia czosnek o pietruszkę i odrazu musiałam piec druga porcje.
  Wszyscy zachwyceni
Przepis fajny, chlebek wyrósł pięknie, a skórka wyszła chrupiąca. Z masełkiem po prostu niebo w gębie.
Nie bardzo rozumiem: dlaczego ciasto podzielić na dwie części, powygniatać? Napisz w jakim celu to robić. Na zdjęciu wygląda jakby to były bułeczki.