3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z tortellini


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 400 g przecieru pomidorowego
  • 250 g mieszanki warzyw, nej, mrożonej
  • 250 g tortellini
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 800 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 pęczka świeżej bazylii, tylko liście
  • 4 łyżeczki sosu pesto
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Dodać oliwę, poddusić 4 min/100°C/obr. 2.
    3. Dodać wodę, kostkę bulionu i sól, zagotować 6 min/100°C/obr. 1.
    4. Dodać tortellini, gotować ok. 7* min./100°C//obr..
    5. Dodać mieszankę warzywną i przecier pomidorowy, gotować 9* min./100°C//obr.1
    6. Pod koniec gotowania dodać bazylię.
    7. Zupę rozlać do talerzy, na każdą porcję nałożyć po 1 łyżeczce pesto.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • debiutuję i może to głupie pytanie tortelini do...

    Zgłoszony przez Ana90 na listopada 30, 2017 at 10:54.

    debiutuję i może to głupie pytanietmrc_emoticons.) tortelini do koszyczka prawda? bo inaczej to by je zmiksowało....?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczna zupka, polecam

    Zgłoszony przez pawbry na marca 13, 2017 at 21:16.

    Smaczna zupka, polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa wyszła pyszna, tylko jak

    Zgłoszony przez Fabena na października 5, 2014 at 19:49.

    Zupa wyszła pyszna, tylko jak na mój gust zbyt gęsta. No i tortellini się rozgotowały. Moim zdaniem należy dodać mniej warzyw i ugotować je razem z torellini i przecierem pomidorowym.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moja modyfikacja: 450g.

    Zgłoszony przez mmadejski na sierpnia 27, 2014 at 16:32.

    moja modyfikacja:

    450g. mieszanki warzywnej (azja)

    200g koncentratu

    bez pesto

    do bazylii dodałem natkę pietruszki

    Cooking 1

    mmadejski

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny, to jest 400g

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 7, 2014 at 16:56.

    Dziewczyny, to jest 400g przecieru pomidorowego, a przecier to nie koncentrat.  tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez jadziazal na stycznia 7, 2014 at 16:30.

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie to wkradł się

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na grudnia 13, 2013 at 11:02.

    Jak dla mnie to wkradł się błąd ,powinno być chyba 40gram a nie 400gram.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Do tej zupki trzeba dać 400

    Zgłoszony przez Doris_123 na listopada 14, 2013 at 18:14.

     Do tej zupki trzeba dać 400 g przecieru, a nie koncentratu i na pewno wyszła by bardzo dobra.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Dalam do zupy 400g

    Zgłoszony przez gosia33nrw na listopada 13, 2013 at 23:44.

      Dalam do zupy 400g koncentratu , zupa wyszla fatalna !!! Sam koncentrat pomidorowy ...

    Trudno mi ocenic ile trzeba dac tego koncentratu....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dałam nawet 500

    Zgłoszony przez Doris_123 na marca 16, 2013 at 19:05.

    Ja dałam nawet 500 g

    Pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, przecieru ma być 400

    Zgłoszony przez janina@cichocka.pl na marca 16, 2013 at 13:56.

    Witam, przecieru ma być 400 czy 40 g? Pozdrwiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra i treściwa

    Zgłoszony przez Doris_123 na marca 12, 2013 at 21:40.

    Bardzo dobra i treściwa zupka  tmrc_emoticons.) Ja nie miałam świeżej bazyli więc dałam suszoną i bez  pesto. Bardzo polecam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze