Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Zupa
- 250 g czerwonej soczewicy
- 150 g cebuli
- 280 g wędzonego boczku surowego
- 1 duża marchew
- 1 łodyga selera naciowego
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej TM
- 2 łyżeczki bulionu warzywnego TM
- 2 łyżeczki bulionu wołowego TM
- 1 maly przecier pomidorowy
- 1200 g wody
- sól, pieprz do smaku
- starty ser mozarella
- natka zielonej pietruszki
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do
włożyć cebulę przekrojoną na pół, oliwę i rozdrobnić 5 s./obr.6.
Zebrać kopystką cebulę ze ścianekdodać boczek pokrojony w małą kostkę i dusić 3 min./ Varoma/ obr.1.
Dowłożyć pokrojone w kawałki marchew i seler i rozdrobnić 5 sek./ obr.5
Dododać wodę, opłukaną w zimnej wodzie soczewicę, przyprawy, bulion warzywny i wołowy, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Gotować 30 min./ 100 °C/
.
Zupę podawać goracą posypaną startą Mozarellą i natką pietruszki z pieczywem.
Zupa z soczewicy z mozarellą
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Zupka zdrowa i smaczna.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzFaktycznie zjadam haha bez zupy oczywiscie...
Faktycznie zjadłam haha... bez zupy
oczywiscie poprawiłam
A gdzie w przepisie soczewica ?
A gdzie w przepisie soczewica ?