Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 25/09/14
                    Składniki
- 3 łyżeczki kawioru, do przybrania (opcjonalnie)
 - 150 g śmietany, 12%
 - 6 krewetek, średnich, obranych
 - 1 szczypta pieprzu
 - 1 łyżeczka soli
 - 500 g wody
 - 100 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
 - 400 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
 - 30 g masła
 - 30 g cebuli
 - 3 gałązki kolendry, świeżej, posiekanej , bez łodyg
 - 2 łyżeczki szczypiorku, świeżego, posiekanego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę,rozdrobnić 3 s/obr. 5.
 - Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
 - Dodać dynię, ziemniaki i wodę, gotować 15 min/100°C/obr. 2.
 - Zmiksować 1min/obr.10.
 - Dodać sól, pieprz, krewetki i śmietanę, gotować 4min/ 100°C/ 
"Obroty wsteczne"  /obr. 2. Przelać zupę do talerzy, tak, aby na każdym była krewetka. Nałożyć na każdą krewetkę pół łyżeczki kawioru, podawać posypaną kolendrą i szczypiorkiem. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        


                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
This seafood and pumpkin soup sounds interesting! I'm curious how the texture turns out after blending everything. I wonder if achieving a specific sprunki phase is important for the final consistency. I might try this recipe with a few modifications to see how it affects the flavor profile.https://sprunkiphasemod.com/
In Chicken Jockey Clicker , every click brings you closer to absolute chaos—16 ridiculous jockeys, endless upgrades, and the most addictive idle gameplay you didn’t know you needed.
Thanks, I'm a newbie but I tried it and it tastes great. free jigsaw puzzles
I was very encouraged to find this site. The reason being that this is such an informative post. Thanks for sharing curve rushgame
Bardzo dobra, ale dodałam chili bo wolę na ostro
tak, dobra ale czegoś mi brakowało i faktycznie mysle ze troche papryczki chili nadało by jej charakterek
Pyszna zupa
dobrze smakuje również z dodatkiem czerwonej papryki, a zamiast krewetek począstkowana i doprawiona pierś z kurczaka ułożona na varomie (temp. varoma)
Pyszna zupa, łatwa w przygotowaniu, polecam w sezonie na dynię!
To pyszna zupa. Jesli ktoś nie lubi, nie musi dodawać krewetek. Bez nich też świetnie smakuje