3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA Z DORSZA I KREWETEK W AROMACIE LIŚCI KAFFIRU


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ZUPA Z DORSZA, KREWETEK W AROMACIE LIŚCI KAFFIRU

  • 3 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g pietruszki korzenia, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia selera, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g Pora, pokrojony na kawałki
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 60 g koncentratu bulionu, warzywnego wykonanego w TM
  • 5 g imbiru świeżego, obranego
  • 400 g mleka kokosowego, light
  • 350 g fileta z dorsza, bez skóry, pokrojony w kawałki
  • 150 g krewetek obranych
  • 350 g wody, ciepłej
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 g liści kaffiru, ciętego, suszonego
  • 2 g soli
  • 1 g pieprzu, mielonego
  • 40 g oleju
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ZUPA
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy czosnek, cebulę, imbir, marchewke ,pietruszkę, seler i por 3s./obr.Całość zgarniamy kopystką na dno naczynia.
    2. Dodajemy olej i dusimy 5min./VAROMA/obr.1,5
    3. Dodajemy koncentrat pomidorowy, koncentrat bulionu warzywnego, sól, pieprz oraz liście kaffiru dusimy 2,5min./VAROMA/obr.1,5
    4. Dodajemy mleko kokosowe i miksujemy 40s./obr.8
    5. Dodajemy wodę 20s./obr.8
    6. Dodajemy dorsza, krewetki gotujemy 12min./100C/obr.Obroty wsteczne0,5
    7. Podajemy od razu po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Najlepsza z zup rybnych jakie gotowałam

    Zgłoszony przez Lucyna11 na marca 26, 2021 at 15:28.

    Najlepsza z zup rybnych jakie gotowałamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jedna z najlepszych, wsród zup rybnych. Liście...

    Zgłoszony przez Lucyna11 na stycznia 15, 2021 at 11:30.

    Jedna z najlepszych, wsród zup rybnych. Liście kafiru zastępuję utartą skórką limonki i cytrynySmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W punkcie 1....

    Zgłoszony przez Artur pl na stycznia 20, 2020 at 09:57.

    W punkcie 1.
    Miksujemy 3 s./obr.8

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze