Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
zupa z cukinii
- 40 gramy masło kakaowe
- 1 porcje cebuli, bądź dwie małe
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 800 gramów cukinii
- 400 gramów wody
- 1 łyżeczek soli
- 0,5 łyżeczek pieprzu, mielonego
- 1 szczypty kardamon, mielony
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wkłądamy cebulę i czosnek 5s/obrót 5.
2. Dodajemy masło klarowane i dusimy 4 min /obrót 1 / 120 stop.
3. Dodajemy cuknię - mielimy 7 s / obrót 5
4. Dodajemy wodę i przyprawy i gotujemy 15 min / obrót 1 / 100 st
5. Mielimy 1 min / obrót 8
Podajemy z amarantusem, jagłami, bądź z czym kto chce
Wersja dla alergików bez glutenu, laktozy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz