3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z cieciorką i kaszą bulgur


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 100 g cebuli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 40 g przecieru pomidorowego
  • 900 g wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 60 g kaszy bulgur
  • 250 g ugotowanej cieciorki
  • sól, do smaku
  • 1 łyżeczka mięty suszonej
  • ostra papryka w płatkach, opcjonalnie
5

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój na 4 części, zmiksuj 5 sek obr.5. Kopystką ściągnij na dół naczynia.

  2. Dodaj oliwę, 4 minuty, 90C, obrót 1

  3. Dodaj przecier pomidorowy, 2 minuty, 90C, obrót 2.

  4. Dodaj wodę i kostkę, gotuj 9 minut, 100C, obrót 1.

  5. Dorzuć bulgur, gotuj 7 minut, 100C, obrót 1.

  6. Dodaj łyżeczkę soli oraz cieciorkę, gotuj 3 minuty, 100C, obroty wsteczne Obroty wsteczne , obrót 1.

  7. Dodaj miętę i opcjonalnie ostrą paprykę (szczyptę), zamieszaj 10 sekund, obroty wsteczne  Obroty wsteczne, obr 3.

  8. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Cieciorkę zamocz i zostaw na całą noc. Na następny dzień ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz