3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa winna Riesling


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 100 g Pora, pokrojonego w talarki
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 20 g masła
  • 200 g wody
  • 1 kostka kostka bulionu drobiowego
  • 200 g białego wytrawnego wina, Riesling
  • 330 g mleka
  • 200 g śmietany, 12%
  • sól do smaku
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, por i ziemniaki, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    2. Dodać masło, dusić 4 min/Varoma/obr. 3.
    3. Dodać wodę, bulion drobiowy i wino, gotować 11 min/100°C/obr. 2.
    4. Zmiksować 20 s/obr. 10.
    5. Dodać mleko i śmietanę, gotować 2 min/100°C/obr. 3. Przyprawić solą do smaku, podawać na gorąco.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wcale nie jest wodnista, czas

    Zgłoszony przez Leczka na września 15, 2015 at 15:23.

    Wcale nie jest wodnista, czas duszenia też moim zdaniem w sam raz. Zamiast śmietany można użyć jogurtu, zupa wychodzi wtedy trochę "lżejsza". tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ..

    Zgłoszony przez zbigj na listopada 19, 2014 at 18:23.

    ..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła mocno wodnista,

    Zgłoszony przez zbigj na listopada 19, 2014 at 18:20.

    Wyszła mocno wodnista, ograniczyłbym wodę i mleko. 

    Warzywa przydałoby się 5 min dłużej dusić. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze