Tu jesteś:
4
Składniki
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
- 1 butelek szczaw, konserwowy, u mnie "Rolnik" 315g cena 2,35
- 1 litry rosołu, u mnie z kostki bulionowej
- 1 porcji cebula
- 1 ząbka czosnku
- 20 gramów oliwy
- 3 porcje ziemniaki, u mnie w sumie było 370g
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczek cukru
- 50 g śmietany, u mnie 30%
- 4 porcji jajka na twardo
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5. Kopystką zgarnąć rozdrobnioną cebulę i czosnek ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać oliwę , poddusić 4min/Varoma/obr.1.
- wlewamy rosół np z 1 kostki bulionowej , dodajemy wcześniej pokrojone w drobną kostkęziemniaki, dodajemy 1/2 łyżeczki soli , gotujemy 12 min/Varoma/obr1
"Obroty wsteczne" wsteczne
- Dodajemy do zupy 1 łyżeczkę cukru dla przełamania smaku. Doprawiamy pieprzem.
Zupę podajemy z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo.
PRZYGOTOWANIE ZUPY:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz