3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM

  • 1 butelek szczaw, konserwowy, u mnie "Rolnik" 315g cena 2,35
  • 1 litry rosołu, u mnie z kostki bulionowej
  • 1 porcji cebula
  • 1 ząbka czosnku
  • 20 gramów oliwy
  • 3 porcje ziemniaki, u mnie w sumie było 370g
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczek cukru
  • 50 g śmietany, u mnie 30%
  • 4 porcji jajka na twardo
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE ZUPY:
  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5. Kopystką zgarnąć rozdrobnioną cebulę i czosnek ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać oliwę , poddusić 4min/Varoma/obr.1.
  3. wlewamy rosół np z 1 kostki bulionowej , dodajemy wcześniej pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, dodajemy 1/2 łyżeczki soli , gotujemy 12 min/Varoma/obr1 Counter-clockwise operationwsteczne
  4. Dodajemy do zupy szczaw ze słoiczka i dalej gotujemy 5 min/varoma/obr1 Counter-clockwise operationwsteczne pod koniec gotowania wlewamy śmietanę do zupy.
  5. Dodajemy do zupy 1 łyżeczkę cukru dla przełamania smaku. Doprawiamy pieprzem.
    Zupę podajemy z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy