Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Zupa pomidorowa
- 27 g cebuli
 - 1 ząbka czosnku
 - 13 g oliwy z oliwek
 - 400 g pomidorów, z puszki
 - 67 g koncentrat pomidorowy
 - 1 kostki Bulionu warzywnego
 - pół łyżeczki oregano, suszone
 - 670 g wody
 - szczypty pieprz, mielony
 - szczypty sól
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Włozyć 27 g cebuli i 1 duży ząbek czosnku, dodać 13g oliwy z oliwek - rozdrobnić 5s/obr.5
Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia
"Miksowanie"  - 2. Założyć koszyczek, dusić 5 min/120°C/obr. 1
"Miksowanie"  - 3. Dodać puszkę pomidorów, 67g koncentratu pomidorowego, 1 kostkę bulionu warzywnego, pół łyżeczki oregano. Zmiksować 30 s/obr. 8 
"Miksowanie"  - 4. Dodać 670 g wody, gotować 15 min/100°C/obr. 1 
"Obroty wsteczne"  - 5. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem.
 
Zupa pomidorowa
Porady
Całość bez makaronu to ok. 300kcal
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze