Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
zupa
- 100 g śmietany 12%lub 18%
- 1 łyżek koncentratu pomidorowego
- 500 g przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki bulion warzywny, zrobiony w TM
- 2 łyżeczki bulion drobiowy, zrobiony w TM
- 1500 gramów wody
- 350 g warzyw, marchew, pietruszka,por,seler
- 1-2 liść laurowy
- 2-3 ziele angielskie
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki solanki z ogórków
- 1 łyżeczek vegety
- 1 szczypty pieprzu
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Warzywa pokroić na kawałki, umieścić w koszyczku wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. (ew. wariant z kurczakiem)
2. Do naczynia wlać wodę, dodać bulion i gotować 25 min/Varoma/obr1.
3. Dodać przecier, koncentrat pomidorowy, przyprawy i inne dodatki, wymieszać, odcedzić farfocle przelewając do innego naczynia
4. można zagotować z kluskami, na koniec dokroić marchewkę z wywaru.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zupę podawać z makaronem lub ryżem.
Dla zwolenników wywaru mięsnego: w punkcie 1 można dodać pokrojoną pierś z kurczaka, skrzydełka itp...
Ugotowane warzywa można pokroić i również podawać z zupą.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz