3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa pomidorowa spod Szrenicy


Wydrukuj:
4

Składniki

Zupa pomidorowa spod Szrenicy

  • 120 g marchewki, pokrojonych na kawałki
  • 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu, drobiowego wykonanego w TM
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 500 g pomidorów, bez skóry, lub z puszki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 szczypty soli
  • 400 g wody
  • natka pietruszki, świeża, drobno posiekana
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i korzeń pietruszki rozdrobnić 7 s/obr.6
  2. Dodać koncentrat bulionu drobiowego, masło, pomidory, cebulę, sól i pieprz, gotować 8 min/100st.C obr.2, następnie zmiksować 40s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty.
  3. dodać wodę, gotować 6min/100st.C/ obr.2
    Zupę pomidorową spod Szrenicy podawać bezpośredniopo przygotowaniu, udekorować natką pietruszki,
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Zupę pomidorową spod Szrenicy można udekorować porcją kwaśnej śmietany.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy