Tu jesteś:
4
Składniki
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
- 120 g marchewki, pokrojonych na kawałki
- 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki koncentratu bulionu, drobiowego wykonanego w TM
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g pomidorów, bez skóry, lub z puszki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 szczypty soli
- 400 g wody
- natka pietruszki, świeża, drobno posiekana
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę i korzeń pietruszki rozdrobnić 7 s/obr.6
- Dodać koncentrat bulionu drobiowego, masło, pomidory, cebulę, sól i pieprz, gotować 8 min/100st.C obr.2, następnie zmiksować 40s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty.
- dodać wodę, gotować 6min/100st.C/ obr.2
Zupę pomidorową spod Szrenicy podawać bezpośredniopo przygotowaniu, udekorować natką pietruszki,
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Zupę pomidorową spod Szrenicy można udekorować porcją kwaśnej śmietany.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz