Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa pomidorowa na upaly
- 7 łyżek oliwy, oliwa zpierwszego tloczenia
- 3 jajka, ugotowane na twardo
- 4 plastrów szynki, wloska lub hiszpanska dostepne w hipermarketach
- 800 gramów pomidorów, dojrzalych i czerwonych
- 1/2 ząbka czosnku
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 1 bulka mala lub kromka chleba, lekko zamrozona
- sól, do smaku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Ugotowane na twardo jajka wkladamy do naczynia miksujacego na 2 sekundy obroty nr 4. po zmiksowaniu wyjmujemy z naczynia na talerzyk.Nastepnie wkladamy szynke i miksujemy obroty nr 7, 4-6 sekund i wykladamy na talerzyk, nastepnie do nieumytego naczynia wkladamy czosnek, pomidory i sol miksujemy czs 30 sek, obroty nr 5, dodajemy chleb i ocet i miksujemy 30 sek obroty numer 5 a nastepnieokolo 2 minuty obroty nr 10. Czas obrotow zalezy od jakosci pomidorow. Zmniejszamy obroty do 5 i wlewamy olej po 1 lyzce. Rozlewamy na talerze i dekorujemy jajkiem i szynka. Mozemy zwiekszyc ilosc octu i oliwy zalezy to od naszych upodoban.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mozna zupe podawac schlodzona z lodowki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz