3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa pomidorowa na upaly


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa pomidorowa na upaly

  • 7 łyżek oliwy, oliwa zpierwszego tloczenia
  • 3 jajka, ugotowane na twardo
  • 4 plastrów szynki, wloska lub hiszpanska dostepne w hipermarketach
  • 800 gramów pomidorów, dojrzalych i czerwonych
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 1 bulka mala lub kromka chleba, lekko zamrozona
  • sól, do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jajka wkladamy do naczynia miksujacego na 2 sekundy obroty nr 4. po zmiksowaniu wyjmujemy z naczynia na talerzyk.Nastepnie wkladamy szynke i miksujemy obroty nr 7, 4-6 sekund i wykladamy na talerzyk, nastepnie do nieumytego naczynia wkladamy czosnek, pomidory i sol miksujemy czs 30 sek, obroty nr 5, dodajemy chleb i ocet i miksujemy 30 sek obroty numer 5 a nastepnieokolo 2 minuty obroty nr 10. Czas obrotow zalezy od jakosci pomidorow. Zmniejszamy obroty do 5 i wlewamy olej po 1 lyzce. Rozlewamy na talerze i dekorujemy jajkiem i szynka. Mozemy zwiekszyc ilosc octu i oliwy zalezy to od naszych upodoban.
10
11

Porady

Mozna zupe podawac schlodzona z lodowki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy