Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Zupa pizza
- 200 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g miesa mielonego wieprzowego
- 200 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 2 puszki krojonych pomidorów (800g)
- 100 g serka topionego o smaku pieczarkowym
- 1 porcje Bulionu warzywnego
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki oregano
- 2 szczypty tymianku
- 400 g wody
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Sposób przygotowania:
1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5s/obr.5
2. Dodać łyżkę oliwy, poddusić 3min/Varoma/obr.1 W tym czasie na rozgrzanej patelni na dwóch łyżekach oliwy podsmażyć mięso.
3. Do naczynia miksującego dodać pieczarki , poddusić 2min/Varoma/obr.1.
4. Dodać pomidory, serek topiony, kostkę bulionową, przyprawy i podsmażone mięso, uzupełnić wodą do 2 litrów pojemności (ok. 400g), gotować 20min/100C°C/"Obroty wsteczne" /obr.2.
Wartość odżywcza 1 porcji:
1089kj/262 kcal; białko 13g.; węglowodany 10g.; tłuszcz 20g.
Zupa pizza
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wskazówki:
Zupę można podawać posypaną świeżą bazylią lub natką pietruszki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzIle to jest 1 porcja bulionu warzywnego??? 1...
Ile to jest 1 porcja bulionu warzywnego??? 1 łyżeczka bulionu z TM??