3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa Pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

200 g

cebuli, przekrojonej na połówki

  • 200 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 2 puszki krojonych pomidorów, 800
  • 100 g topionego sera, o smaku pieczarkowym
  • 1 kostki bulion warzywny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 2 szczypty tymianku
  • 400 g wody, około
5

Przygotowanie

    Zupa Pizza
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosenk, rozdrobnić 5 s/obr.5.

  2. 2. Dołożyć łyżkę oliwy, poddusić 3 min/Varoma/obr. 1. W tgm czasie na rozgrzanej patelni na dwóch łyżkach oliwy podsmażyć mięso.

  3. 3. Do naczynia miksującego dodać pieczarki, poddusić 2 min/Varoma/obr. 1.

  4. 4. Dodać pomidory, ser topiony, kostkę bulionową, przyprawy i podsmażone mięso, uzupełnić wodą do 2 litrów pojemności (około 400 g), gotować 20 min./100'C/Counter-clockwise operation/obr. 2.

10
11

Porady

Zupę można podawać posypaną świeżą bazylią lub natką pietruszki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz