3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa owocowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zupa owocowa

  • 200 g jogurtu naturalnego, 1,5 %
  • 250 g soku brzoskwiniowego
  • 250 g soku pomarańczowego
  • 70 g płatków ryżowych
  • 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1,25 łyżeczki cynamonu
  • 750 g soku jabłkowego
  • 100 g suszonych śliwek, bez pestek, przekrojonych na połówki
  • 50 g krążków suszonych jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g brzoskwiń lub moreli, suszonych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 2 pomarańcze, obrane i pokrojone w plastry
  • liście świeżej mięty do dekoracji
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć suszone owoce, sok jabłkowy, ¼ łyżeczki cynamonu, cukier wanilinowy i płatki ryżowe, wymieszać 3 s/ Counter-clockwise operation /obr. 2, pozostawić na 30 min.
    2. Zagotować 7 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    3. Gotować 20 min/90°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1, przy zdjętej miarce MT.
    4. Dodać sok pomarańczowy, brzoskwiniowy i jogurt, wymieszać 3 s/ Counter-clockwise operation /obr. 3.
    5. W osobnym naczyniu wymieszać cukier z 1 łyżeczką cynamonu.
    6. Zupę przelać do miseczek, posypać cukrem z cynamonem, ozdobić plastrami pomarańczy oraz miętą.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa dobra, ale tylko dobra

    Zgłoszony przez pawbry na grudnia 11, 2016 at 15:54.

    Zupa dobra, ale tylko dobra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jogurtem można również udekorować zupę,...

    Zgłoszony przez TMonia na listopada 8, 2016 at 23:59.

    Jogurtem można również udekorować zupę, polewając nim każdą porcję tuż przed podaniem (z książki Lekka kuchnia)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze