Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 200 g jogurtu naturalnego, 1,5 %
- 250 g soku brzoskwiniowego
- 250 g soku pomarańczowego
- 70 g płatków ryżowych
- 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1,25 łyżeczki cynamonu
- 750 g soku jabłkowego
- 100 g suszonych śliwek, bez pestek, przekrojonych na połówki
- 50 g krążków suszonych jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 50 gbrzoskwiń lub moreli, suszonych, pokrojonych w ćwiartki
- 1,5 łyżeczki cukru
- 2 pomarańcze, obrane i pokrojone w plastry
- liście świeżej mięty do dekoracji
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć suszone owoce, sok jabłkowy, ¼ łyżeczki cynamonu, cukier wanilinowy i płatki ryżowe, wymieszać 3 s/
/obr. 2, pozostawić na 30 min.
- Zagotować 7 min/100°C/
/obr. 1.
- Gotować 20 min/90°C/
/obr. 1, przy zdjętej miarce MT.
- Dodać sok pomarańczowy, brzoskwiniowy i jogurt, wymieszać 3 s/
/obr. 3.
- W osobnym naczyniu wymieszać cukier z 1 łyżeczką cynamonu.
- Zupę przelać do miseczek, posypać cukrem z cynamonem, ozdobić plastrami pomarańczy oraz miętą.
- Do naczynia miksującego włożyć suszone owoce, sok jabłkowy, ¼ łyżeczki cynamonu, cukier wanilinowy i płatki ryżowe, wymieszać 3 s/
10
11
Komentarze
Odpowiedzpolecam
polecam
Zupa dobra, ale tylko dobra
Zupa dobra, ale tylko dobra
Jogurtem można również udekorować zupę,...
Jogurtem można również udekorować zupę, polewając nim każdą porcję tuż przed podaniem (z książki Lekka kuchnia)